1. Uudenmaan Seuramatkat – asiantuntemusta ja täyttä palvelua

1. Uudenmaan Seuramatkat – asiantuntemusta ja täyttä palvelua

Uudenmaan Seuramatkat Oy, Hyvinkään pääkadun varrella toimiva matkatoimisto ja matkanjärjestäjä, vietti toimintansa kunnioitettavia 50-vuotisjuhlia 2018. Liikkeellelähtö tapahtui siis jo vuonna 1968. ”Matkailu avartaa. 50 vuotta…eikä vieläkään perillä”, on yhtiön veikeä iskulause.

Oman tuotannon matkat yrityksen kulmakivenä

Uudenmaan Seuramatkojen kulmakivi ovat oman tuotannon matkat, lentäen, laivalla, bussilla sekä kotimaassa että ulkomailla.  Lähialueilla bussimatkoille mennään siksikin, että matkatoimistolla on sisaryhtiö, jo vuodesta 1954 yhtäjaksoisesti toiminut Hyvinkään Liikenne Oy.  Sen 9-60-paikkaisella modernilla bussikalustolla voidaan toteuttaa monenlaisia päiväretkiä ja lähimatkoja jätteestä tuotetulla polttoaineella sekä kotimaassa että ulkomailla.

Jo kolmas polvi kuskin pukilla

Toiminnan syntyhistoriassa nykyisen toimitusjohtajan Jaana Mäkelän isoisä Tauno Mäkelä oli jo pitkään toiminut liikennöitsijänä, kun hän vuonna 1968 perusti bussifirman pariksi matkatoimiston, Uudenmaan Seuramatkat. Taunon jälkeen toimintaa on vetänyt hänen poikana ja Jaanan isä, Jorma Mäkelä, joka nykyisin on Uudenmaan Seuramatkat Oy:n hallituksen puheenjohtaja. Lähes 65-vuotiaan Hyvinkään Liikenne Oy:n toimitusjohtaja on Ville Mäkelä, Jaanan veli. Kyse on siis aidosta perheyrityksestä.

Matkat ja erityisesti ryhmämatkat räätälöidään asiakkaalle mittojen ja kiinnostuksen kohteiden mukaan: lepoa ja lomailua, kulttuuria, historiaa, luontoa, urheilua, harrastuksia, musiikkia, teatteria ja myös tyky-, kokous- tai messumatkoja elinkeinoelämän tarpeisiin. Uudenmaan Seuramatkojen matka-asiantuntijat auttavat ohjelmansuunnittelussa ja matkavarauksien teossa.  Asiantuntijamatkanjohtajat ovat käytettävissä ryhmämatkoilla.

Incomingia kotikaupunkiin

Uudenmaan Seuramatkat tekee myös maamme sisäistä ’incomingia’ Hyvinkäälle.  Hyvinkään Sveitsissä on Elämyskeskus hiljattain uusittuine hotelleineen sekä Sveitsin Seikkailupuisto erilaisine koko perheen seikkailuratoineen. Hyvinkäällä on myös hienot ulkoilumaastot kymmenine kilometreineen luonnonpolkuja ja muita ulkoiluväyliä. Talviaikaan Sveitsin hiihtokeskuksessa on myös laskettelu- ja lautailurinteet sekä lasten maailma. Hyvinkäällä sijaitsee valtakunnallinen Rautatiemuseo.  Hyvinkää -paketteja Uudenmaan Seuramatkat tarjoaa ryhmille yhteistyössä Hyvinkään kaupungin, paikallisten yritysten, hotellien ja oppaiden sekä oppilaitosten kanssa.

Yhteistyökumppaniensa kautta Uudenmaan Seuramatkat toimii myös maamme rajojen ulkopuolelta tulevan incoming -matkustuksen parissa. Tällä sektorilla on kanavia avattu jo Saksaan ja kiinalaisille lapsille on järjestetty kesäleirejä Suomessa.

Viron matkustus alkoi Saarenmaalta

Uudenmaan Seuramatkojen Viron matkustus käynnistyi laajemmin 90- luvun alussa kylpylämatkoina Saarenmaan Kuressaareen. Nykyään päiväristeilyt Viroon, mutta myös matkat Pärnuun ja Latvian rajalle sekä kylpylöihin ovat tämän päivän suosikkituotteita.

Ryhmille toteutetaan monenlaisia matkaohjelmia niin lähialueilla maan rajojen ulkopuolella kuin kotimaassa.  Sesonkituotteita ovat vaikkapa Savonlinnan oopperajuhlat, Kaustisen kansanmusiikkijuhlat, Lapin ruskamatkat, mutta tarjontaa on koko Suomeen. Luontomatkailun näkökulma on kiinnostava ja talviaktiviteetteja kehitetään.

Kausiluonteisuus tuntuu myös työtilanteessa kiireisenä kesäaikana, jota viiden matka-asiantuntijan yrityksessä pyritään tasoittamaan monin keinoin.  Matka-asiantuntijoista Elisa Jääskeläinen on ollut rivissä jo vuodesta 1971 ja hän tekeekin nyt ansaitusti osittaista työviikkoa.

Toimivat työkalut Comgatelta

Uudenmaan Seuramatkat toteuttaa toimintaansa Comgaten Winres-alustalla, joka tarjoaa perusvarausjärjestelmän matka-asiapaperi- ja laskutusfunktioineen aina kirjanpitoon saakka. Nettimyynti hoidetaan Comgaten uudella Winres Cloud automatisoidulla web-sivusto/verkkokaupparatkaisulla. Comgate-yhteistyön aloitti jo Jaanan isä Jorma Mäkelä toimitusjohtaja-aikanaan.  ”Winres on toiminut jo yli neljä vuotta ja osoittautunut järkeväksi ratkaisuksi”, sanoo toimitusjohtaja Jaana Mäkelä.